Ejendommen er opført af 2 omgange. Den første del i 1936 - den anden del, hvor frisørsalonen ligger, i 1936. Før den tid lå der en række gamle huse i en meget tæt bebyggelse med op til 3 baggårde. I et af disse huse lå, i kælderen ud til Vognmagergade, en frisør- og babersalon, hvis indehaver hed Poulsen (hvis skilt, hænger i salonen). Da Egmont H. Petersens fond erhverver grundene for at bygge det nuværende Gutenberghus, rives disse huse ned.

Den ejendom, hvor “Filmhuset” har til huse, var det første Gutenberghus (bygget 1912). Den daværende direktør hed I.C. Petersen, og han blev barberet hos barbermester Poulsen i kælderen. I det nye byggeri indrettes der forretninger i hele stueetagen - alle disse forretninger ejes og drives af Gutenberghus. Direktør I.C. Petersen betinger sig, at der skal indrettes en frisør- og babersalon i den nye ejendom.

Den første bestyrer, som var mester i forretningen, hed Kaj Ratsack Due. Han får i foråret 1940 en ung nyudlært svend, Mogens Christensen. Kaj Ratsack Due blev forholdsvis hurtigt pensioneret, hvorefter der ansættes en ny bestyrer, hvis navn ikke kendes. Han forlader imidlertid også sin stilling efter kort tid.
Gutenberghus beder nu Mogens Christensen overtage posten som bestyrer i 1944. Under krigen var vinduerne ud til Vognmagergade blændet af således, at man ikke kunne se ind i forretningen. Mogens Christensen var aktiv i modstandsbevægelsen, der bl.a. pakkede illegale blade i barbersalonen.

I 1951 sælger Gutenberghus forretningerne til de respektive bestyrere således, at Mogens Christensen bliver selvstændig frisørmester dette år. Han udvikler sig til at blive en meget dygtig og respekteret fagmand, som er med til at højne frisørfaget.

Mogens Christensen udlærte og ansatte nogle af de første kvinder i herrefrisørfaget i Danmark. Det var meget nyt. Så nyt at flere af de københavnske dagblade skrev om det.
September 1966 ansættes Niels Clemmensen som assistent i frisørsalonen, hvor han arbejder sammen med Mogens Christensen plus et varierende antal frisørsvende - kvindelige såvel som mandlige.

I 1986 overtager Niels Clemmensen forretningen, som han driver indtil 1. juni 2007, hvor Jonas Shiran Larsen overtager forretningen.